لوله یا کانال اسپیرال چیست و چه کاربردی دارد؟
استفاده از سیستم های تهویه هر روز اهمیت بیشتری پیدا می کند. دلیل این امر افزایش آلودگی هوای امروز است. سیستم های تهویه از ترکیبی از محصولات متعدد تشکیل میشود. کانال تهویه یکی از مهم ترین عناصر در این سیستم است. یکی از انواع کانال هوا که به دلیل طراحی زیبا و ظاهر امروزی خود، با طراحی های مدرن در کاربردهای دکوراسیون سازگار بوده، لوله یا کانال اسپیرال است. حالا لوله یا کانال اسپیرال چیست و چه کاربردی دارد؟ بیایید پاسخ این سوال را توضیح دهیم.
تهویه چیست؟
قبل از اینکه با کانال اسپیرال آشنا شویم بهتر است به مفهوم تهویه بپردازیم. کنترل هوا با استفاده از روش ها و عناصر مختلف به منظور تغییر جو هوای مناطق بسته، هدایت آن به محل مورد نظر، انتقال بوهای بد و عوامل مزاحم به محیط بیرون را تهویه می گویند که هزینه بهره برداری را افزایش داده و کیفیت فضاهای نشیمن را کاهش میدهد.
کاربردهای تهویه
مقاطع کانال با توجه به ساختار معماری مکانی که در آن تهویه انجام می شود، چگالی هوای مورد نظر و میزان مورد نیاز برای محاسبه جریان هوا محاسبه می شود. به طور کلی ضخامت ورق از ورق گالوانیزه با توجه به شرایط انتخاب می شود. مقاطع کانال در مناطقی که قرار دارد فولاد ضد زنگ ترجیح داده می شود. کانال های تولید شده با کمک مهره به یکدیگر متصل می شود. با اتصال نئوپرن ساخته شده از مواد لاستیکی از نشت هوا جلوگیری می شود. قبل از چسباندن آن با سفت کردن آن به کمک گیره استحکام آن افزایش می یابد. منافذ در قسمت هایی که به کانال متصل می شوند با سیلیکون بسته می شوند. کانال اسپیرال نیز از این قاعده مستثنی نیست.
کانال اسپیرال چیست؟
لوله یا کانال اسپیرال مارپیچی از نظر مزایای اقتصادی در حین استفاده، جدیدترین فناوری است که در صنعت مطبوع به دست آمده است. گیره ای که چهار برابر ضخیم تر از مواد تشکیل شده در قسمت گیره است، استحکام بسیار خوبی برای کانال دایره ای گیره دار مارپیچی ایجاد می کند. این کانال می تواند فشار منفی و مثبت Pa 3500 را تحمل کند. به صورت گرد تولید می شوند و می توان آن را در مناطقی با سقف باز اجرا کرد تا شکل سقف و فضا را در مکان هایی که پس از آن نیاز به تهویه دارد مخدوش نکند و لذت بصری را از بین نبرد. رنگ آمیزی آن به غنای محیط می افزاید. ورق فلزی گالوانیزه با توجه به قطر مجرا در ضخامت های مختلف تولید می شود که انتقال هوا به محیط عموماً توسط گریل های متصل به داکت انجام می شود.
کانال اسپیرال آلومینیومی
عموما کانال اسپیرال از جنس گالوانیزه تولید می شود. اما در برخی مواقع بسته به نیاز کاربر از جنس آلومینیوم نیز عرضه می شود. اغلب کانال های اسپیرال آلومینیومی به دلیل سبک بودن ساختار و اتلاف انرژی کم ترجیح داده می شوند. نیازی به عایق خارجی ندارد، با نمای بیرونی طرح دار تزئینی ظاهری شیک در فضای داخلی ایجاد می کند. در محیط کارخانه از مواد پلی یورتان فشرده تولید می شود. تراکم بالا بین دو صفحه آلومینیومی با ابزار دستی مخصوص به صورت صحرایی تولید می شود و به لطف چسب های آماده اتصال آسانی دارد. این نوع کانال اسپیرال به طور کلی در استخرها و محیط های بیمارستانی استفاده می شود. در برابر عواملی مانند برف، باران و آفتاب در کاربردهای بیرونی مقاوم است.
ویژگی کانال اسپیرال
مهم ترین ویژگی کانال اسپیرال قابل شست و شو بودن آن هاست. معمولا در کارخانه های تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد و میتوان آن ها را از پارچه های تولید شده مخصوص در قطرهای دلخواه تهیه کرد. رنگ های متفاوتی دارد و به لطف مونتاژ آسان آن می توان جدا شده و شسته شود و مانند پرده خانه نصب گردد. مناسب فضاهای داخلی است؛ در برابر رطوبت بالا مقاوم بوده و ماندگاری بالایی دارد؛ حتی با شست و شوی زیاد نفوذپذیری هوا تغییر نمی کند.
عناصر توزیع هوا
کانال اسپیرال کمک می کند تا هوای گرم یا سرد و یا هوای کثیف یا تمیز منتقل شده به مکان های مورد نظر را در مقدار دلخواه در سیستم تهویه پخش کند و با توجه به روش تولید کانال های هوا، سقف، در رنگ ها و اشکال مختلف تولید می شود. ارتفاعات و ساختار معماری مکان در جاهایی که سقف بلند است از گریل جذبی و دمنده مربع شکل استفاده می شود در صورتی که مکش و دمش از سطوح جانبی یا دیوارها انجام می شود باید دیفیوزرهای شیار و توری آستری انتخاب شود. می توان از دمپرهای هوای بازویی یا توری های قابل تنظیم استفاده کرد. مجراهای تهویه کانال اسپیرال از ورق گالوانیزه یا فولاد ضد زنگ یا ورق آلومینیوم با سیستم گیره دایره ای در ماشین های مخصوص ساخته شده اند.
اتصالات کانال اسپیرال
واشر نوار U شکل در تمام اتصالات کانال اسپیرال استفاده می شود. یک ورق سخت از این واشر لاستیکی عبور داده شده و اغلب در کانال واشر در دهانه قسمت اتصال نصب می شود. واشر لاستیکی سفت شده در شکاف بین قطعه اتصال وارد شده به کانال و مجرا بهترین آب بندی را فراهم می کند.
واشر از مواد لاستیکی مبتنی بر epdm ساخته شده است و انعطاف پذیری آن هرگز خراب نمی شود. خواص آن در شرایط تغییرات محیطی بین 0 تا 150 درجه سانتی گراد خواهد بود. کانال های هوا با قطعاتی مانند T-piece، S-piece، زانویی، کوپلینگ و کاهش به یکدیگر اضافه می شوند.
توزیع همگن هوا در مجاری توسط دمپر به دست می آید. با قرار دادن گریل روی کانال ها هوای تازه به محیط تهویه شده منتقل می شود و یا هوای آلوده محیط مکش می شود. اگر بخواهیم انواع اتصالات کانال اسپیرال را برشمرید به موارد زیر اشاره می کنیم.
- رابط
- فلنچ
- زانویی s
- درپوش
- گسکت
- کلاهک آلمانی
- کلاهک اچ گرد
- سه راهی شلواره 90 درجه و 45 درجه
- تبدیل گرد به گرد
- تبدیل چهارگوش به گرد
- سه راه شلواره مستقیم
- زانویی 90 درجه و 45 درجه
- سه راهی 90 درجه و 45 درجه
- سه راهی تبدیل 90 درجه و 45 درجه
دارای ساختار زیبا
کانال اسپیرال با ساختار زیبایی و ویژگی های برتر از مواد گالوانیزه و ضد زنگ مطابق با نیاز شما تولید می شوند. به همین دلیل به لطف دستگاه برش سیستم کامپیوتری امکان تولید در سایز و اندازه کامل، هماهنگی با یکدیگر و حداقل آب بندی در گوشه ها فراهم شده است. قابلیت آب بندی کامل پس از تولید را دارد. این امر به شما امکان می دهد سیستم های تهویه ایمن و مقرون به صرفه را با هر دو کانال هوای گیره دار با استحکام بالا، واشر سیستم اسپیرو، اتصالات و لوازم جانبی گسترده ایجاد کنید.
کاربردهای کانال اسپیرال
از کانال اسپیرال در جنس های مختلف به ویژه کانال اسپیرال گالوانیزه برای شرایط مختلف و اهداف متنوع استفاده می شود. از کاربردهای شاخص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
- تونل ها
- فرودگاه ها
- هودهای صنعتی
- سوله های صنعتی
- کارگاه ها و کارخانه ها
- مدارس و دانشگاه ها
- سیستم شوتینگ زباله
- ساختمان های اداری و انبارها
- پاساژها و مراکز خرید و تجاری
- سیستم های تخلیه گاز و بخارات سمی
- سیستم های انتقال پودر و دانه های غلات
- بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز درمانی
- سالن های ورزشی، باشگاه ها، ورزشگاه ها و استادیوم های ورزشی
چرا کانال اسپیرال ؟
- وزن کمتر
- محیط و مساحت عایق کوتاه تر
- زمان نصب کوتاه تر
- نشت هوای کمتر
- مصرف کم فن و انرژی
- استفاده از انرژی پایین/خنک کننده برای گرمایش.
مزایای کانال اسپیرال
- مونتاژ سریع و آسان؛
- قابلیت شکل پذیری بالا؛
- اتصال و عایق بندی در کارخانه؛
- تولید لوله با قطر زیاد تا 80 اینچ؛
- عدم نیاز به تجهیزات سنگین برای تولید؛
- مقاومت بالاتر در برابر شکست و ترک لوله؛
- کانال اسپیرال سازگار با محیط زیست است؛
- این سیستم حاوی مواد مبتنی بر حلال نیست؛
- نصب در تمامی شرایط آب و هوایی؛
- دارای استحکام و قدرت بیشتر؛
- عدم وجود محدودیت در طول لوله؛
- در دمای 30- تا 100+ درجه سانتیگراد مقاوم است؛
- هزینه تولید پایین نسبت به لولههای درز جوش؛
- به لطف سیستم واشر مخصوص، خطر نشتی از بین می رود؛
- در برابر فشار مثبت تا 3000pa مقاوم است.
سیستم کانال اسپیرال برای کدام بخش ها مناسب است ؟
سیستم های تهویه کانال اسپیرال که در هر بخش می توانید به صورت سازمانی یا فردی انتخاب کنید، مطابق با اخلاق مهندسی تولید شده و نیازهای هر زمینه ای را برآورده می کنند. بنابراین، این سیستم تهویه را می توان در همه جا از مشاغل کوچک گرفته تا تاسیسات تولید صنعتی استفاده کرد.
سیستم تهویه کانال اسپیرال چگونه باید ساخته شود؟
در صورت عدم تهویه در فضاهای مشاع و سرپوشیده، زندگی در این مناطق غیرممکن می شود. برای این مواقع از سیستم های تهویه کانال اسپیرال استفاده می شود.
میزان هوای مورد نیاز در یک محیط با توجه به حجم فضا، نحوه استفاده از آن و تعداد افرادی که دائماً در آن حضور دارند متفاوت است. به همین دلیل ایده آل ترین پروژه تهویه با در نظر گرفتن هر امکانی تهیه می شود. گزینه های تهویه، که با توجه به نیاز تهویه تعیین می شوند، همیشه با در نظر گرفتن بهترین ها ساخته می شوند. زیرا نیازهای تهویه یک سالن ورزشی و یک رستوران یکسان نخواهد بود.
در هر قطر دلخواه تا 200 میلی متر،
هر ضخامت دلخواه تا 1.5 میلی متر،
در هر طول دلخواه تا 6 متر، به صورت یکپارچه تولید می شود.
کانال اسپیرال را می توان به صورت اختیاری به صورت رنگ شده و عایق داخلی یا خارجی ساخت. از نظر بهداشتی این امکان را دارد که در مواقع لزوم به راحتی جدا شده و شسته شود.
همچنین دارای استاندارد نسوز است. به دلیل سادگی و سبک بودن، نصب آن با هزینه مونتاژ بسیار پایین بوده و تقریباً 30٪ ارزان تر از سیستم های معمولی است. تزئینی بوده و به دلیل سبکی و حجیم نبودن حمل و نقل آن بسیار ارزان است. قرار گرفتن در فرم های دایره، نیم دایره و دایره ربع هم زیبایی بصری ایجاد می کند و هم می توان آن را در زیر سقف های کاذب نصب کرد.
مزیت کانال اسپیرال نسبت به کانال مستطیلی
روند رو به رشد بهره وری انرژی، همچنین بر افزایش تقاضا برای سیستم های تهویه هوای محکم تأثیر می گذارد تا هر گونه نشتی را به حداقل برساند. بنابراین اگر پروژه شما به بالاترین کلاس هوابندی نیاز دارد، باید به دنبال سیستم های تهویه با کمترین اتصال کانال، اتصالات و همچنین مجهز به روش آب بندی بسیار کارآمد باشید. در مورد هوابندی، کانال اسپیرال بسیار برتر از مستطیل است. در مقایسه با کانالهای مستطیلی، کانال اسپیرال به میزان قابلتوجهی «اتصالات کانال به مجرا» کمتری دارد که خطر نشتی را کاهش میدهد، طول استاندارد یک کانال مارپیچ 3 متر است، اگرچه میتوان به راحتی کانالهایی به طول 6 متر و حتی تا حداکثر 12 متر تولید کرد. این در حالیست که طول معمول یک کانال مستطیلی از 1 تا 1.5 متر است.
روش آب بندی کانال اسپیرال
در مورد روش آب بندی کانال اسپیرال، درز قفلی که همپوشانی ورق فلزی است که دستگاه مجرای مارپیچ ایجاد می کند، تا زمانی که فرآیندهای تولید صحیح باشد، باید هوابند باشد. با این حال، در صورت لزوم، این درز قفل می تواند مهر و موم شود. درز قفل لوله مارپیچ را می توان با یک ترکیب مانند مهر و موم EPDM یا سیلیکون با دمای بالا آب بندی کرد. با این حال، چنین آب بندی اضافی ممکن است برای یک نصب بسیار خاص مورد نیاز باشد. برای خرید و اطلاع از قیمت کانال اسپیرال و لولههای اسپیرال می توانید با شرکت نسیم سهند نوین تماس حاصل فرمایید.